Kino podwórkowe

Kino Podwórkowe jest płaszczyzną do nawiązywania kontaktów dzieci wykluczonych oraz ich rodziców ze społecznością lokalną, gdzie „wyjście” poza mur marginalizacji odbywa się z obu stron. Celem Kina jest aktywizacja kulturalno-społeczna mieszkańców zaniedbanych podwórek wrzeszczańskich, a także integracja i przeciwdziałanie wykluczeniu społecznemu dzieci. Od kilku lat stanowi stały element w kulturalnym życiu młodych Wrzeszczan.

22 lipca – podwórko przy ul. Chrobrego 5, , dobranocka + „ Łowcy czarownic” reż. Raško Miljković Macedonia, Serbia 2018

29 lipca –  Waryńskiego 28a, dobranocka + „Operacja Człowiek w Czerni” Reżyseria: Grethe Bøe-Waal , Norwegia 2018

5 sierpnia – podwórko przy ul. Konrada Wallenroda 2, dobranocka +„Solan i Ludwik – Misja Księżyc” Reżyseria: Rasmus A. Sivertsen, Norwegia 2018

12 sierpnia –  podwórko Wallenroda 31, dobranocka + „ Marona – psia opowieść ” Reżyseria:Anca Damian, Belgia, Francja, Rumunia, 2019

Podwórkowe Kino na trzepaku. Projekt dla dzieci w wieku od 1 do  12 lat.

Projekt „Kino Podwórkowe” dofinansowało Miasto Gdańsk.

WSTĘP WOLNY

Strona projektu na facebook’u